تجهیزات آشپزخانه های صنعتی | فر لینکلن | استیل صدف
فرلینکلن
اکتبر 20, 2020
اخبار مربوط به کرونا
آگوست 2, 2020

    آیا با خوردن غذای بیرون کرونا می گیریم؟

     

    با شیوع ویروس کرونا و شدت گرفتن تعداد قربانیان کرونایی، بازار شایعات داغ شده و تشخیص درست یا غلط بودن این شایعات یا واقعیات را برای همه مردم سخت کرده است. روزانه خبر های متفاوتی از طریق شبکه‌های اجتماعی یا شبکه های تلویزیونی به سمع و نظر مردم می‌رسد و بسیاری از مردم بی آنکه بدانند این خبرها یا شایعات مورد تایید منابع رسمی است یا خیر، آن را می‌پذیرند. یکی از مهم ترین مسائل مطرح شده در دوران کرونایی، سفارش غذا از رستوران‌ها یا فست فود ها است. محققان در مورد سفارش غذا از رستوران‌ها چه نظری دارند؟

    گروه صنایع استیل صدف چندین مورد از تحقیقات و نظرات محققان و دانشمندان را در زمینه کرونا و مواد غذایی را در این مطلب بیان نموده است تا مردم با اطلاعات درست و با رعایت پروتکل های بهداشتی و بی استرس بتوانند به زندگی روزمره خود ادامه دهند.

    طبق نظر CDC, FDA و USDA تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر انتقال کووید ۱۹ از طریق مواد غذایی و یا بسته‌بندی مواد غذایی اعلام نشده است.

    پرفسور بلومفیلد  می‌گوید: برای کم کردن خطر آلودگی، بهتر است بسته‌بندی مواد غذایی را باز کرده و آن را دور بریزید. بعد غذا را در ظروف خانگی تمیز و مناسب ریخته و قبل از خوردن دست های خود را با آب و مواد شوینده، بشویید. در شرایط فعلی شاید بهتر باشد غذای داغ و تازه پخته شده از رستوران سفارش دهید و از غذاهای خام و سرد صرف نظر کنید.

    بنژامین چاپمن، استاد امنیت غذایی در دانشگاه کارولینای شمالی، در این رابطه توضیح می‌دهد: به این دلیل که عفونت ابتدایی این ویروس در بخش تنفسی ایجاد می‌شود، احتمال ابتلا به آن بسیار کم است. ما در گذشته هیچ مدرکی مبنی بر این که ویروس‌های تنفسی می‌توانند از طریق مواد غذایی منتقل شوند، مشاهده نکردیم.

    استاندارد مواد غذایی بریتانیا تاکید می‌کند که خطر انتقال این ویروس از راه غذا کم است و سفارش غذا از رستوران در صورت رعایت روش‌های صحیح آماده‌سازی و پخت غذا هیچ خطری ندارد. برای افراد محتاط یا آسیب‌پذیر، تهیه و پخت دقیق بهتر است. مثلا اگر پیتزا سفارش داده‌اید، برای اطمینان خاطر بیشتر، آن را قبل از خوردن دو دقیقه در مایکروویو بگذارید.

    پروفسور ایان ویلیامز، رئیس شاخه کنترل شیوع و پیشگیری مراکز امریکا، در یکی از وبینارهای اخیر خود تاکید کرده است که ویروس کرونا از طریق غذا منتقل نمی‌شود.

    بنیامین چاپمن، استاد و متخصص ایمنی مواد غذایی، می‌گوید: اینطور نیست که احتمال مبتلا شدن افراد به کووید ۱۹ از طریق مواد غذایی غیرممکن باشد. همیشه این احتمال وجود دارد. من می‌خواهم بهترین تصمیم را برای مدیریت خطرات احتمالی با توجه به علم و شواهد اتخاذ نمایم. هر چند ما اکنون هیچ شواهدی در این زمینه نداریم.

    سازمان بهداشت جهانی برای پاسخ به این سوال میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، در یك فیلم کوتاه در حساب توییتر خود این موضوع را روشن كرد. دکتر ماها طلعت، مشاور منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی، گفت که ویروس کرونا از طریق غذا منتقل نمی‌شود.

    پس از شیوع بیماری کووید-19 کنسرو و مواد غذایی منجمد به صورت بی رویه ای خریداری و مصرف شدند. با توجه به استفاده از مواد نگه دارنده در این محصولات و خطری که این مواد برای سلامتی بدن ایجاد می کنند، خرید آن ها راهکار مناسبی به نظر نمی‌رسد.

    بنابراین اگر به هر دلیلی امکان طبخ غذا برای تان وجود ندارد سفارش غذا از رستوران‌های مورد اعتماد و برندهای معتبر راهکار طولانی‌مدت مناسب‌تری به نظر می‌رسد.

    در حال حاضر رستوران‌ها تنها اقدام به عرضه غذای بیرون‌بر می‌کنند. می‌توانیم غذا را به صورت تلفنی یا اینترنتی سفارش دهیم، بعد از تحویل توسط پیک، آن را به ظروف تمیز منتقل و مجددا گرم کنیم، در تمام این مراحل شستن مکرر دست به خصوص پیش از میل غذا فراموش نشود.

    در رفت‌وآمد، جابه‌جا کردن پول و سایر نیازهای روزمره خود نیز باید سعی کنید که بیش از گذشته هوشمند زندگی کنید و امور خود را با استفاده از خدمات آنلاین به انجام برسانید. این خدمات آنلاین حتی شامل مشاوره‌های پزشکی و روان‌پزشکی و ورزش هم می‌شود.

    این روزها بسیاری از باشگاه‌های ورزشی اقدام به برگزاری کلاس‌های آنلاین می‌کنند. تا زمان حل بحران شیوع ویروس کورونا راه پرچالشی پیش روی ماست که با انتخاب‌های هوشمند خود می‌توانیم به سلامت از آن گذر کنیم.

    چه خطرهایی در فروشگاه هست؟

    فرد مبتلا به کرونا، با سرفه، قطرک‌های حاوی این ویروس را پخش می‌کند. تنفس این قطرک‌ها و یا لمس سطوح آلوده به این ویروس می‌تواند باعث سرایت آن شود. به همین دلیل خرید کردن در فروشگاه، بخصوص در فروشگاه‌های شلوغ، می‌تواند خطرهایی داشته باشد، به همین دلیل رعایت فاصله اجتماعی، حداقل دو متر فاصله با دیگران، بسیار مهم است.

    پروفسور سالی بلومفیلد از دانشکده بهداشت و طب حاره‌ای لندن می‌گوید: سوپرمارکت‌ها می‌توانند شرایط ایده‌آلی را برای انتقال این ویروس فراهم کنند. افراد زیادی به اجناس دست می‌زنند آنها را جا به جا می‌کنند؛ دستگاه‌های پرداخت، کارت‌های بانکی، دکمه بلیت پارکینگ ماشین، دکمه عابر بانک‌ها، رسید خرید و غیره و البته زیادی نزدیک بودن به افراد دیگر. تمام اینها ممکن است راه انتقال این ویروس باشند.

    راه‌های کاستن از خطر خرید در فروشگاه:

    به منظور حفظ سلامت مشتریان و کارکنان فهرستی از اقدامات لازم همچون ضدعفونی کردن قسمت‌های مختلف فروشگاه همچون سبد های خرید، ترولی ها، دستگاه‌های پوز، دستگیره‌ها و … به صورت روزانه و به دفعات انجام می‌شود. همچنین فروشگاه‌های زنجیره ای برای جلوگیری از انتقال آلودگی از پذیرش پول نقد امتناع نموده و خرید صرفا با کارت‌های بانکی انجام می‌پذیرد. از سوی دیگر سیاست عدم تعویض یا پس گرفتن کالاهای فروخته شده نیز در این مدت به صورت جدی پیگیری و اجرا شده است. استفاده از ماسک و دستکش و شستشوی مرتب دست‌ها از دیگر اقداماتی بوده که کارکنان فروشگاه ها جهت رعایت اصول بهداشتی انجام  می دهند. پایش سلامت کارکنان و انجام آزمایشات پزشکی جهت بررسی این موضوع از کارهای دیگری است که در راستای سیاست های مذکور انجام پذیرفته است. از سوی دیگر تلاش شده تا کارکنان ستادی فروشگاه های مذکور که امکان دورکاری دارند از منزل به انجام امور محوله بپردازند و یا در غیر این صورت ساعات کاری آن‌ها کاهش یافته یا به صورت شیفتی در محل کار حضور به هم رسانند.

    قبل و بعد از خرید، دست‌ها را ۲۰ ثانیه با آب و صابون شسته یا با ژل‌های الکل‌دار ضدعفونی کنید. همیشه فرض کنیدتمام سطوحی که لمس می‌کنید آلوده هستند، یعنی پس از دست زدن به چرخ یا سبد خرید، اجناس و بسته‌بندی‌ها، دستتان را به صورتتان نزنید. اگر امکانش هست، از روش پرداخت با کارت بانکی بدون تماس ( contactless) استفاده کنید.

    آیا اجناس و مواد غذایی آلوده هستند؟

    هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد کرونای ۲۰۱۹ از راه غذا منتقل می‌شود. پختن کامل مواد غذایی این ویروس را از بین میبرد.

    پرفسور بلومفیلد می‌گوید: “باید در نظر داشته باشیم که بسته‌بندی را دیگران انجام می‌دهند و نکته نگران کننده این است.”

    طبق توصیه‌های آنلاین برای مشاغل مربوط به مواد غذایی، “به نظر نمی‌رسد بسته‌بندی مواد غذایی خطر خاصی داشته باشد.”

    با این حال، برخی از کارشناسان توصیه‌های دیگری می‌کنند.

    پرفسور بلومفیلد می‌گوید: “مواد غذایی بسته بندی شده را تا ۷۲ ساعت مصرف کنید یا ظروف پلاستیکی یا شیشه‌ای آنها را با اسپری ضدعفونی (یا مثلا وایتکس رقیق) دستمال بکشید وپاک کنید (روش استفاده یا رقیق کردن را قبل از مصرف بدقت بخوانید و بدانید). مواد غذایی تازه و بدون بسته‌بندی که ممکن است دست هرکسی به آن خورده باشد را بدقت با آب جاری شسته و بگذارید خشک شوند.

    تحویل گرفتن مواد غذایی و اجناس در خانه:

    تحویل گرفتن مواد غذایی و اجناس در خانه به دلیل تماس نداشتن با خریداران دیگر، کم‌خطرتر از رفتن به مغازه است. تنها خطر، آلودگی احتمالی سطوح مواد غذایی و بسته‌بندی‌ها یا شخص تحویل دهنده سفارش است.

    دکتر لیزا آکرلی، وبلاگ نویس و متخصص سلامت مواد غذایی، پیشنهاد می‌کند که قبل از تحویل گرفتن سفارش، یادداشتی بنویسید و از راننده بخواهید زنگ در را بزند و بعد عقب بایستد. این باعث می‌شود بدون تماس با راننده سفارش خود را بردارید.

    دکتر جیمز گیل از دانشکده پزشکی واریک می‌گوید: ” سطوح را با مواد ضدعفونی کننده رقیق تمیز کنید. این کار در یک دقیقه ویروس را غیرفعال می‌کند و خطر احتمالی وجود ویروس روی سطوح را از بین می‌برد.”

    پرفسور آلیسون سینکلر، متخصص ویروس شناسی از دانشگاه ساسکس می‌گوید: “خطر تحویل گرفتن خرید آنلاین با خطر تحویل گرفتن خرید از دوستان و آشنایان یکسان است. برخی کارشناسان می‌گویند در زمان همه‌گیری بهتر است فقط از کیسه‌های پلاستیک استفاده کرد.